Posljednje ažuriranje: 13. oktobra 2026.
Zapvo nema korisničke račune. Gotovo svi vaši podaci nalaze se na vašem uređaju pa ih u bilo kojem trenutku možete sami izbrisati.
1. U aplikaciji
Otvorite Postavke › O aplikaciji i pravne informacije › Izbriši moje podatke. Time se s uređaja brišu:
- •vaši izvori i njihove lozinke,
- •učitane liste kanala, filmova i serija te TV vodič,
- •profili, favoriti, historija gledanja, serije koje pratite i podsjetnici,
- •postavke roditeljskog nadzora, postavke i lista telefona koji mogu upravljati vašim televizorom.
Ako je uređaj u grupi za sinhronizaciju, možete odabrati da se šifrirani podaci grupe izbrišu i s našeg servera. Vaši drugi uređaji tada se prestaju sinhronizirati; njihovi vlastiti podaci ostaju na njima.
Deinstaliranjem aplikacije također se briše sve što je sačuvano na uređaju.
2. Šta ostaje i zašto
- •Zapis o probnom periodu: kako bi se besplatni probni period davao jednom po uređaju, naš server čuva jednosmjerni kod izveden iz vašeg uređaja (koji se sam po sebi ne može povezati s vama) zajedno s datumima probnog perioda, 24 mjeseca od posljednjeg povezivanja uređaja. Brisanje vaših podataka ne pokreće novi probni period. Osnov za to je naš legitimni interes za sprečavanje zloupotrebe.
- •Kupovine: Google čuva historiju vaših kupovina na vašem Google računu. Naš server čuva hash tokena kupovine 24 mjeseca nakon završetka kupovine kako bi vraćanje kupovina radilo.
- •Neizbrisani podaci sinhronizacije: šifrirana grupa za sinhronizaciju koju niko ne sinhronizira 12 mjeseci automatski se briše.
3. E-poštom
Ako više nemate aplikaciju ili uređaj, pišite na support@zapvo.app. Budući da ne čuvamo imena, adrese e-pošte ni čitljive podatke, sačuvane kodove obično ne možemo povezati s određenom osobom; objasnit ćemo vam šta možemo učiniti u vašem slučaju i odgovoriti u roku od 30 dana.