Posljednje ažuriranje: 13. listopada 2026.
Zapvo nema korisničke račune. Gotovo svi vaši podaci nalaze se na vašem uređaju pa ih u bilo kojem trenutku možete sami izbrisati.
1. U aplikaciji
Otvorite Postavke › O aplikaciji i pravne informacije › Izbriši moje podatke. Time se s uređaja brišu:
- •vaši izvori i njihove lozinke,
- •učitani popisi kanala, filmova i serija te TV vodič,
- •profili, favoriti, povijest gledanja, serije koje pratite i podsjetnici,
- •postavke roditeljskog nadzora, postavke i popis telefona koji mogu upravljati vašim televizorom.
Ako je uređaj u grupi za sinkronizaciju, možete odabrati da se šifrirani podaci grupe izbrišu i s našeg poslužitelja. Vaši se drugi uređaji tada prestaju sinkronizirati; njihovi vlastiti podaci ostaju na njima.
Deinstaliranjem aplikacije također se briše sve što je pohranjeno na uređaju.
2. Što ostaje i zašto
- •Zapis o probnom razdoblju: kako bi se besplatno probno razdoblje davalo jednom po uređaju, naš poslužitelj čuva jednosmjerni kod izveden iz vašeg uređaja (koji se sam po sebi ne može povezati s vama) zajedno s datumima probnog razdoblja, 24 mjeseca od posljednjeg povezivanja uređaja. Brisanje vaših podataka ne pokreće novo probno razdoblje. Osnova za to je naš legitimni interes za sprječavanje zlouporabe.
- •Kupnje: Google čuva povijest vaših kupnji na vašem Google računu. Naš poslužitelj čuva sažetak tokena kupnje 24 mjeseca nakon završetka kupnje kako bi vraćanje kupnji radilo.
- •Neizbrisani podaci sinkronizacije: šifrirana grupa za sinkronizaciju koju nitko ne sinkronizira 12 mjeseci automatski se briše.
3. E-poštom
Ako više nemate aplikaciju ili uređaj, pišite na support@zapvo.app. Budući da ne čuvamo imena, adrese e-pošte ni čitljive podatke, pohranjene kodove obično ne možemo povezati s određenom osobom; objasnit ćemo vam što možemo učiniti u vašem slučaju i odgovoriti u roku od 30 dana.