Ostatnia aktualizacja: 13 października 2026 r.
Zapvo nie ma kont użytkowników. Prawie wszystkie Twoje dane znajdują się na Twoim urządzeniu, więc w każdej chwili możesz je samodzielnie usunąć.
1. W aplikacji
Otwórz Ustawienia › Informacje i kwestie prawne › Usuń moje dane. Spowoduje to usunięcie z urządzenia:
- •Twoich źródeł i ich haseł,
- •wczytanych list kanałów, filmów i seriali oraz przewodnika po programach,
- •profili, ulubionych, historii oglądania, obserwowanych seriali i przypomnień,
- •ustawień kontroli rodzicielskiej, ustawień oraz listy telefonów, które mogą sterować Twoim telewizorem.
Jeśli urządzenie należy do grupy synchronizacji, możesz również usunąć zaszyfrowane dane grupy z naszego serwera. Twoje pozostałe urządzenia przestaną wtedy się synchronizować; ich własne dane pozostaną na nich.
Odinstalowanie aplikacji również usuwa wszystko, co jest zapisane na urządzeniu.
2. Co zostaje i dlaczego
- •Zapis okresu próbnego: aby bezpłatny okres próbny przysługiwał raz na urządzenie, nasz serwer przechowuje jednokierunkowy kod wyprowadzony z Twojego urządzenia (którego nie da się sam w sobie powiązać z Tobą) wraz z datami okresu próbnego przez 24 miesiące od ostatniego wykrycia urządzenia. Usunięcie danych nie rozpoczyna nowego okresu próbnego. Podstawą jest nasz prawnie uzasadniony interes w zapobieganiu nadużyciom.
- •Zakupy: Google przechowuje historię Twoich zakupów na Twoim koncie Google. Nasz serwer przechowuje skrót tokena zakupu przez 24 miesiące od zakończenia zakupu, aby przywracanie zakupów działało.
- •Nieusunięte dane synchronizacji: zaszyfrowana grupa synchronizacji, której nikt nie synchronizuje przez 12 miesięcy, jest usuwana automatycznie.
3. Przez e-mail
Jeśli nie masz już aplikacji ani urządzenia, napisz na adres support@zapvo.app. Ponieważ nie przechowujemy imion, nazwisk, adresów e-mail ani czytelnych danych, zwykle nie możemy powiązać zapisanych kodów z konkretną osobą; wyjaśnimy, co możemy zrobić w Twoim przypadku, i odpowiemy w ciągu 30 dni.